Elev på Komvux

Studerandekonto

Logga in och bekanta dig med ditt studerandekonto så snart som möjligt. Där hittar du ditt schema, meddelar frånvaro, ser din studieplan och gör eventulla ändringar i den.
Studerandekonto

Skolans elevportal Vklass

I ditt antagningsbesked står dina inloggningsuppgifter, du hittar dem även på ditt studerandekonto (Mina grunduppgifter – Exernt system).

Kurslitteratur

I litteraturlistan kan du se vilka böcker du behöver. All kurslitteratur köper du själv. Var noggrann med ISB-numret om du beställer från nätet.

Litteraturlista Komvux

Studiehall

Alla våra studerade har tillgång till våra studiehallar. Där har du tillgång till datorer och ämneslärare. Titta i schemat när studiehallen är öppen för ditt ämne.
Schema för studiehallen

Din studieplan

När du börjar studera hos oss så har du ett mål. Eller hur? Det kan vara att bli behörig till vidare studier eller för att ett arbete kräver vissa kunskaper. Oavsett vilket mål så har du alltså en studieplan. Studieplanen innehåller de kurser du ska läsa och en planering för detta. Vänd dig till våra studievägledare så hjälper de dig med din studieplan.

Förlänga, byta eller avbryta kurs

Ta kontakt med din lärare så snart som möjligt om du är orolig för att inte hinna klart eller om du vill byta kurs. Senast två veckor innan kursslut behöver vi få in blanketten om du vill göra någon förändring. Det är sedan rektor som beslutar om förlängning eller byte.

Betyg och intyg

När din kurs är avslutad så sätter din lärare ett betyg. Betyget A – E är godkända betyg där A är högsta betyg och E är lägsta godkända betyg. Bokstaven F motsvarar Icke Godkänd. Även om du avbryter en kurs så kan läraren anse att betygsunderlag finns och ge dig ett betyg i kursen.

Om du vill få betyget utskrivet på papper så gör du en betygsbeställning på ditt studerandekonto. Betyget skickas sedan till den adress där du är folkbokförd. Tänk på att det kan ta upp till 2 veckor att få ditt betyg.

Ledighet och frånvaro

Ledighet söks hos rektor senast två veckor innan du tänkt vara ledig. Men kom ihåg att som regel beviljas ingen ledighet utöver särskilda skäl. Om du inte kan komma till skolan så registrerar du frånvaron själv via studerandekonto. Den undervisning du missar vid frånvaro är du skyldig att själv leta fram eller fråga efter.

Alla blanketter hittar du här

 

 

Sidansvarig
Annette Gradin