Elev på Komvux

Studerandekonto

Logga in och bekanta dig med ditt studerandekonto så snart som möjligt. Där hittar du ditt schema, meddelar frånvaro, ser din studieplan och gör eventulla ändringar i den.
Studerandekonto, Alvis

Skolans elevportaler

Vi använder It’s Learning eller Firstclass. I ditt antagningsbesked står dina inloggningsuppgifter, du hittar dem även på ditt studerandekonto (Mina grunduppgifter – Exernt system).

Kurslitteratur

I litteraturlistan kan du se vilka böcker du behöver. All kurslitteratur köper du själv. Var noggrann med ISB-numret om du beställer från nätet.

Litteraturlista Komvux Sundsvall

Studiehall

Om du studerar grundläggande kurser dagtid eller med individuellt upplägg på Komvux i Sundsvall finns en studiehall till ditt förfogande. Där har du tillgång till datorer och ämneslärare. Titta i schemat när studiehallen är öppen för ditt ämne.
Schema för studiehallen i Sundsvall

Din studieplan

När du börjar studera hos oss så har du ett mål. Eller hur? Det kan vara att bli behörig till vidare studier eller för att ett arbete kräver vissa kunskaper. Oavsett vilket mål så har du alltså en studieplan. Studieplanen innehåller de kurser du ska läsa och en planering för detta. Vänd dig till våra studievägledare så hjälper de dig med din studieplan.

Förlänga, byta eller avbryta kurs

Ta kontakt med din lärare så snart som möjligt om du är orolig för att inte hinna klart eller om du vill byta kurs. Det är sedan rektor som beslutar om förlängning eller byte.
Studieavbrott
Ändring av pågående studier – Gymnasial utbildning

Betyg och intyg

När din kurs är avslutad så sätter din lärare ett betyg. Betyget A – E är godkända betyg där A är högsta betyg och E är lägsta godkända betyg. Bokstaven F motsvarar Icke Godkänd. Även om du avbryter en kurs så kan läraren anse att betygsunderlag finns och ge dig ett betyg i kursen.

Om du vill få betyget utskrivet på papper så gör du en betygsbeställning på ditt studerandekonto. Betyget skickas sedan till den adress där du är folkbokförd. Tänk på att det kan ta upp till 2 veckor att få ditt betyg.
Studerandekonto
Begäran om betygsutskrift
Begäran om intyg

Ledighet och frånvaro

Ledighet söks hos rektor senast två veckor innan du tänkt vara ledig. Men kom ihåg att som regel beviljas ingen ledighet utöver särskilda skäl. Om du inte kan komma till skolan så registrerar du frånvaron själv via studerandekonto. Den undervisning du missar vid frånvaro är du skyldig att själv leta fram eller fråga efter.
Ledighetsansökan Komvux

 

 

Sidansvarig
Annette Gradin