• Hem
  • Stöd och vägledning

Stöd och vägledning

 


 


 

Studie- och yrkesvägledare

Vi är till hjälp om du har tankar och funderingar kring utbildning och arbetsmarknad. Du kanske söker kompetensutveckling, vill byta yrke eller bli behörig till vidare studier. Vi fattar inga beslut åt dig, målsättningen med vägledning är att ge dig bättre beslutsunderlag för ditt val, ökad självinsikt och ökade kunskaper om vilka alternativ som finns och vad de kan innebära. Du kan boka en tid, komma på drop in, ringa eller maila. Vi erbjuder både gruppvägledning och enskild vägledning.

 


 

Studiehandledare

Vi hjälper dig med webbansökan

Om du vet vilken kurs eller utbildning du skall ska söka men behöver hjälp så kan du vända dig till oss. Du kan  boka en tid så hjälper vi dig med ansökan. Vi hjälper också till om du behöver hjälp med att ansöka om pengar till CSN. Du kan också kontakta oss om du behöver stöd och hjälp i dina studier eller om du har en fråga där du inte vet vem du skall kontakta eller vem som är ansvarig för. Ett tips är också att kontakta receptionen på Vuxenutbildningen, de har koll på det mesta. Om de inte kan så vet de vem som kan och kan hjälpa dig vidare.

Förberedande kurser

Vi har många olika kurser som du kan gå för att lättare eller på ett bättre sätt förbereda dig för studier och arbete. Kontakta oss så får du veta vilka kurser vi har och vi kan också hjälpa till med att rekommendera en kurs som skulle passa dina behov.

Kom på studiebesök hos oss

Kanske är du nyfiken på att studera, men lite nervös eller osäker på om utbildning är något för dig och skulle vilja göra ett besök för att se hur det ser ut på Vuxenutbildningen. Du kan då boka en tid för enskilda studiebesök. Maila dina kontaktuppgifter till oss så kontaktar vi dig och bokar in en tid som passar dig. Vi kommer också då få chans att prata lite om dig och dina behov och önskemål och om hur din tidigare skolgång sett ut. Vi hjälper dig att boka in en tid hos en studie och yrkesvägledare eller ansöka till en kurs om du vill det. Kanske vill du komma flera gånger på studiebesök innan du bestämmer dig, det är helt ok!

Studiehandledarnas gemensamma e-postadresss: studiehandledning@sundsvall.se

 


 

Specialpedagog

Om du vet att du är i behov av mycket hjälp och stöd, du har haft det väldigt svårt tidigare i ditt liv att klara av skolan eller kanske har du en funktionsvariation. Då kan du kontakta vår specialpedagog Fredrik Nilsson och boka en tid med honom för att fundera kring vilket stöd vi kan ge dig för att du på bästa sätt skall lyckas med dina studier.

 

E-postadress: planeringochstod@sundsvall.se

Sidansvarig
Annette Gradin