• Hem
  • Studera hos oss

Studera hos oss

Våra utbildningar motsvarar den som elever får i grundskolan och på gymnasiet, men innehållet och studieupplägget är anpassat för vuxna.

Hos oss är studierna mer koncentrerade och antalet undervisningstimmar färre vilket betyder att du som studerande får arbeta mer självständigt och ta mer ansvar för dina studier. I vilken takt du vill studera och antalet ämnen som du vill kombinera kan du planera tillsammans med en studie- och yrkesvägledare. Studie- och yrkesvägledaren hjälper dig också med en individuell studieplan som du sedan följer under studierna.

Hos oss kan du skaffa behörighet till högskolestudier

För alla utbildningar på högskolenivå krävs det att du har grundläggande behörighet för högskolestudier. Det vanligaste sättet att få behörighet är genom studier på gymnasiet men du kan även få det genom att studera på komvux.

Läsa upp betyg eller prövning?

Fram tills för några år sedan var det många som studerade på komvux för att läsa upp sina gymnasiebetyg och på så sätt öka sina chanser att komma in på en högskoleutbildning. I många kommuner har man nu tagit bort möjligheten att delta i undervisningen för att läsa upp betygen. Dock har du rätt till en så kallad prövning.

Stor frihet att studera hos oss

När du studerar hos oss har du stor frihet att bestämma hur du vill lägga upp dina studier. Du avgör själv om du vill läsa på heltid eller deltid, dagtid eller kvällstid eller på distans. Du kan själv bestämma vilka ämnen du ska läsa och hur du ska kombinera dem.

Sidansvarig
Annette Gradin