Lärlingsutbildning

Lärlingsutbildning är yrkesutbildning på områden där det inte finns någon vanlig utbildning eller där vanlig utbildning inte är möjlig.

Är du intresserad av lärlingsutbildning?

Du som vill gå en lärlingsutbildning ska vara minst 20 år och ha intresse och förutsättningar för det yrke du vill utbilda dig inom. Det är förstås meriterande om du har arbetslivserfarenhet. Det är jättebra om du redan har en kontakt på ett företag.

Företaget måste vara redo att ställa upp med en yrkeskunnig person som leder dig som lärling i arbetet. Den personen blir din handledare som ger dig den praktiska yrkesmässiga kompetensen. Den teoretiska delen får du med hjälp av en ämneslärare från någon gymnasieskola. Företaget där du gör din lärlingsutbildning har inget krav att anställa dig efter utbildningen. Utbildningen är studiemedelsberättigande.

Vill du gå en lärlingsutbildning?

Fyll i intresseanmälan och skicka/lämna den till oss. Adressen står på blanketten.

Ansökan lärlingsutbildning

Hur och när startar en lärlingsutbildning?

Det kan gå till på två sätt. Antingen är det du som vill söka utbildningen som hör av dig till oss, eller så tar ett företag kontakt med oss för att de har behov av arbetskraft. För att vi ska kunna starta lärlingsutbildningen krävs en nära samverkan mellan vuxenutbildning, företag och sökande.

Företagare

Är du intresserad och vill veta mer så är du välkommen att ta kontakt med oss.

Kontakt

Sidansvarig
Julia Jonsson